Hoe kunnen wij u helpen....

Wij leveren maatwerk op elk schaalniveau van meubelontwerp tot stedenbouw. Het gros van onze projecten valt binnen de woningbouw, projectbouw en industriebouw. Daarbij zijn we niet gebonden aan een vaste stijl. We denken steeds met u mee, van modern tot klassiek en van totaalverbouwing tot villa.

zie hier onze referentielijst

Wie is wie....

 

Elk project start met een kennismaking. Wij ontvangen u kostenloos voor een eerste gesprek waarbij we uw wensen, bouwgrond en budget aftoetsen naar de haalbaarheid. Dit is ook het moment waarop wij een beeld proberen te vormen van uw eigenheid  en die van de bouwplaats om tot een voorontwerp te komen.

Vrijblijvend...

 

De kennismaking is vrijblijvend. Voor de volgende stap ligt de bal dan ook in uw kamp. Wenst u met ons in zee te gaan dan starten we het voorontwerpproces. Dit proces duurt net zolang als nodig is om tot een finaal ontwerp te komen. Wij plaatsen geen limiet op het aantal voorontwerpen, maar we zien het als onze persoonlijke uitdaging om uw wensen snel te achterhalen en in een passend ontwerp te gieten.

Maatwerk...

Wij werken volledig volgens het 'maatwerk' principe. Dat wil zeggen dat we ons naar bouwstijl en planopbouw aanpassen aan uw specifieke wensen, alsook aan de eigenheid van de bouwplaats zelf. Aan dit maatwerk voegen we een eigen 'touch' toe om het eindresultaat naar een hoger niveau te tillen. Geen copy paste dus, maar maatwerk met toegevoegde waarde...

Prijs.....

Heel belangrijk in ieder project is het afstemmen van het ontwerp op uw budget. Daartoe proberen wij vanaf het eerste gesprek reeds te peilen naar uw wensen en het gevraagde afwerkingsniveau. Van daaruit kijken we terug naar hoeveel vierkante meter we kunnen bouwen en hoe dit zich verhoudt met het gevraagde bouwprogramma. Klopt dit niet dan heeft u de keuze om uw bouwprogramma, het afwerkingsniveau dan wel uw bouwbudget aan te passen. We vinden het essentieel dat hierover in een vroeg stadium gesproken wordt, omdat dit de basis vormt voor het beheersen van de bouwkost in latere fases. Daarna zullen we in het ontwerp en de uitvoering de nodige efficiëntie-winsten zoeken vanuit onze ervaring. Daarbij is het belangrijk om ons werk correct te kunnen doen, waarvoor wij ook een correct ereloon vragen - wij zijn niet te duur, maar willen ook geen prijzenklopper zijn. Het is onze overtuiging dat we onszelf dubbel en dik terug verdienen in besparingen tijdens het ontwerp- en bouwproces.

Bouwen...een doolhof?

Voor klanten die eenmalig bouwen kan het bouwproces met al haar wettelijke en praktische verplichtingen vaak een doolhof lijken. Onze werkwijze is erop gericht u zoveel mogelijk te ontlasten, zonder uw betrokkenheid bij het project te schaden. Om te beginnen hebben wij een overzichtelijk schema opgesteld als houvast om u te begeleiden doorheen het bouwproces. Tijdens de werken zelf gaan we aan de uitvoerende partijen vragen om alle problemen en technische vragen naar ons te richten. Zodoende moet u zich alleen nog zorgen maken over de esthetische vragen die op uw pad komen. Natuurlijk werkt dit systeem alleen maar indien kwalitatieve aannemers gekozen worden. Ook in die keuzes zorgen we voor de nodige begeleiding. 

Deze begeleiding kan desgewenst doorgetrokken worden tot de finale afwerking, inclusief maatwerk en begeleiding bij materiaalkeuzes en verlichting. We merken de laatste jaren een stijging in de vraag naar totaalontlasting en hebben daarom gekozen om een interieurarchitect in ons team op te nemen. Hij begeleidt de projecten vanaf ruwbouw winddicht en gaat samen met u de materiaalkeuzes bepalen op basis van een doordachte voorselectie. Zo blijft u steeds 'de yk' door de bomen zien....

© 2018 by yk architecten bvba 

 BTW: 0808.441.847

voormalig a-nouveau bvba           

 actief sinds 2008 

  • inspiratiebord yk architecten